شب يلداي ايراني

ديشب به ميمنت بلند ترين شب سال خانواده هاي ايراني دور هم جمع شدند تا يكي از قديمي ترين رسم هاي ايراني را در كنار هم جشن بگيرند، روستاي زرقان نيز كه جزئي از همين فرهنگ غني ايراني است از اين قاعده مستثني نبود و خانواده هاي زيادي در كنار يكديگر ، گفتند و شنيدند و خنديدن ولي در عين سادگي و پاكدلي.

به هر حال شب يلدا تمام شد و پاييز هم به پايان رسيد شايد خيلي از ما آدما فرصت نكرديم جوجه هايمان را به دقت بشماريم،

عمرتان يلدايي و دلتان دريايي باشد.

onLoad and onUnload Example

نویسنده: مهدی زرقانی - زرقان 20 ׀ تاریخ: یک شنبه 1 دی 1392برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

سالم ماندن جسدي پس از دهها سال در روستاي  زرقان

بنا بر شنيده ها پنجشنبه هفته پيش زماني كه عده اي براي كندن قبر مرحومه همسر علي اكبر حطيطه اي به قبرستان روستاي زرقان مي روند ومحلي را كه هيچ گونه قبري وجود ندارد حفاري مي كنند ناگهان به جسدي دست نخورده برخود مي كنند كه  جسد و كفنش كاملاً سالم مانده ، آنها مطمئن بوده اند كه در اين محل هيچ قبري وجود ندارد ، اين اتفاق چندين سال پيش هنگامي كه زمين خانه بهداشت روستاي  زرقان را مسطح مي كردند نيز اتفاق افتاده است، در آن زمان جسد زني كاملاً سالم كشف شده بود كه اهالي دوباره آن را در همان محل دفن نمودند ،لازم به توضيح است خانه بهداشت روستاي زرقان و پايگاه بسيج شهداي زرقان در محل قديمي ترين قبرستان هاي روستا بنا شده است كه چندين قرن قدمت دارند.اينها نشانه هايي از عظمت خداوند را براي ما انسان ها به تصوير كشيده است ،شايد عبرت بياموزيم.

onLoad and onUnload Example

نویسنده: مهدی زرقانی - زرقان 20 ׀ تاریخ: شنبه 23 آذر 1392برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

تصاوير تعدادي از اشياء قديمي در روستاي زرقان

چاروق نوعي كفش كاملاً چرمي

از اين آبريز و تشت مخصوص آن  براي شستن دست ها معمولا قبل از غذا در سر سفره استفاده مي شد

از اين ظرف چدني در قديم براي درست كردن چاي استفاده مي شده است

از كوندي براي ذخيره كردن غلات(گندم،جو،ارزن و ... و يا  ذخيره ميميز(كشمش) استفاده مي شده است

onLoad and onUnload Example


ادامه مطلب
نویسنده: مهدی زرقانی - زرقان 20 ׀ تاریخ: دو شنبه 4 آذر 1392برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

كاهگل نماد قدمت روستا

كاه گل عايق مناسبي براي گرما و سرما است و همچنين عايق خوبي براي صداست،گرد آمدن چند خصوصيت در يك ماده به ندرت اتفاق مي افتد.

بوي كاه گل را به خوبي مي توان با قدم زدن در كوچه هاي روستاي زرقان حس كرد .

 

خانه هاي گلي يادآور سالها زندگي مردمي است كه براي آسايش خود خانه اي ساخته و در اين خانه ها چه بسيار قصه ها وغصه ها گفته اند.

ذره ذره از اندود كاه گل خانه هاي كاه گلي شايد قسمتي از داستان بلند تاريخ را در خود جاي داده باشد،زمان زيادي از رونق خانه هاي گلي در روستا گذشته است، زماني كه براي ساخت يك خانه گلي مسكوني جمعي از اهالي يا از اعضاي خانواده ، با همكاري هم تمام مصالح را خود از طبيعت بكر تهيه مي كردند، در روستاي زرقان هنوز هم خانه هاي گلي با عمر نزديك به يك قرن خود نمايي مي كنند.

معدن خاك رس مورد استفاده اهالي زرقان در خاكول (پشتة شو خنه) بود ، خاك را با چارپامي آوردند ، آب را نيز با دول(ظرف هاي لاستيكي بزرگ) از (سرخني)يا چشمه بيكه(پيكه)،يا (ته سرزه) مي آوردند،خاك ها پس از سرند شدن و  مخلوط شدن با كاه نرم، در محل مناسبي جمع و به آن آب بسته مي شد ،

 

روحاني عزيز محمد آقا، حاج محمد علي ك قاسم ، محمد ملاحسن،رمضان ملك و بسياري از بناهايي كه نام و يادشان از  سن و سال ما پيشتر بوده است،

onLoad and onUnload Example


ادامه مطلب
نویسنده: مهدی زرقانی - زرقان 20 ׀ تاریخ: دو شنبه 13 آبان 1392برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

دويست ونود شش تومان ماليات اهالي روستاي زرقان در 137 سال پيش به حكومت ناصرالدين شاه

سفرنامه نویسی یکی از انواع ادبی دلپذیر در نگارش مشاهدات و توصیف آثار و وقایع و ضبط خاطرات و اطلاعات است که مخصوصا پس از گذشت سالهای چند ، فواید آن بیشتر پدیدار می شود و بغیر از لذتی که از خواندن آن بعنوان تفنن و وقت گذرانی به دست می آید ، نکات تاریخی بسیاری در اختیار محققان قرار میدهد که نظیرش از کتب و منابع دیگر بدست نمی آید.

یکی از این کتب و منابع ، سفرنامه هوتم شیندلر (General Sir Albert Houtum-Schindler) می باشد. شیندلر که در سال 1255 شمسی (137 سال قبل) از طرف دولت ناصرالدین شاه ، مامور ایجاد خط تلگراف از شاهرود تا مشهد بوده  ، در طول ماموریت خود، اطلاعات مفیدی را درباره ی وضعیت آبادیهای مسیر سفر خود به ثبت و برای ما به یادگار گذاشته است .

به جرات می توان گفت که سفرنامه شیندلر ، تنها سند مکتوب مربوط به 137 سال پیش  است که ما میتوانیم  اطلاعاتی  را در خصوص گذشته منطقه کسب نماییم.

مسیر حرکت آلبرت هوتم شیندلر در سفر خراسان و گذر از جوین

زرقان

از فریمانه تا زرقون (نام رسمی: زرقان Zarghan) پنج مایل و نیم مسافت دارد، زرقون چهل خانوار دارد و دویست و نود و شش تومان مالیات می دهد و جزء حکومت سبزوار است.

زرقون دم رودخانه نویز است ، خیلی زراعت دارد و بسیار درخت گردو و میوه جات و سپیدار . در چند خانه این ده کنه شب گز (نوعی کنه که معمولا شبها حرکت می کنند و گزش آن باعث ایجاد تب می شده است) دارد . نزدیک به زرقون یک معدن معتبر مس دارد، ولی 9 سال است که هیچکس در این معدن کار نمیکند.

زمستان زرقون بسیار سخت است ، وقتی من آنجا بودم ،بیست روز بعد از عید نوروز ، میان شب آب یخ میزد و سر کوه زرقون بسیار برف داشت .

onLoad and onUnload Example

نویسنده: مهدی زرقانی - زرقان 20 ׀ تاریخ: دو شنبه 6 آبان 1392برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

عكس قديمي ترين مساجد زرقان

مساجد در روستاي زرقان قدمتي ديرينه دارند ،قديمي ترين مسجدي كه من به ياد دارم مسجد در قلعه بالا بود كه چندين سال پيش شورا ها به علت متروكه بودن خراب كردند، وبعد ها قرار بود درآنجا كتابخانه  يا پايگاه بسيج ساخته شود اما هيچ كدام انجام نگرفت و فعلاً زمين خالي است و پاركينگ ماشين ها شده است، مسجد بعدي در محل همين مسجد جامع فعلي قرارداشت ، اين مسجد خراب و به جاي آن مسجد جامع فعلي بنا شد، مسجد بعدي مسجد كوچه باغ بالا و دركنار منزل حاج محمد حسين زرقاني مي باشد كه هنوز خرابه هاي آن وجود دارد.

،مسجد بالاده نيز از ديگر مساجدي بود كه حد اقل قدمت آن از عمر من هم بيشتره،

مسجد حضرت فاطمه الزهراء(س) (پاي سنگ) در كوچه باغ بالا نيز مسجدي ديگر بود،علت نام گزاري اين مسجد به پاي سنگ به اين علت بود كه سنگي قديمي در داخل اين مسجد وجود داشت و تقريباً تا15 يا 16 سالگي من كه تقريباً بين سالهاي 79 تا 80 هم در اين محل قرارداشت اما در اين سال عده دزد ميراث فرهنگي اين سنگ را ربودند ، شايعات زيادي در باره اين سنگ وجود داشت،هرچه كه بود دست داشتن عده اي از اهالي در ربودن اين سنگ معلوم بود،زيرا سنگ سنگين و بزرگ بود و كار يك نفر و دو نفر هم نبود، بعد ها مسجد پاي سنگ را نيز خراب و در محل ان مسجدي نو ساخته شد كه هنوز پس چن سال نيمه تمام رها شده است،

حسينيه زرقان نيز قديمي ترين حسينيه زرقان است كه چند سالي است ديگر كفاف جمعيت زرقان را نمي دهد  مسجد صاحب الزمان را اهالي خيابان بلوچي ها با مشاركت هم ساختند اين مسجد نوساز است و در حال توسعه امكانات. حسينيه اسلام آباد هم كه چند سالي است توسط اهالي اسلام آباد زرقان و خيرين از جمله خانواده مرحوم احمد زرقاني صفرعلي تأسيس شده است . هر چند مسجد هاي زيادي در زرقان بنا شد ولي وقتي به مسجد مي روي ....

 

onLoad and onUnload Example

نویسنده: مهدی زرقانی - زرقان 20 ׀ تاریخ: سه شنبه 12 شهريور 1392برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

قابل  توجه كليه خوانندگان زرقان 20

از اين پس مي توانيد آخرين اخبار و گزارشات مربوط به روستاي زيباي زرقان

را در آدرس جديد سايت زرقان 20  بخوانيد:

 

                                               Zarghan20.ir

زرقان 20

 

onLoad and onUnload Example

نویسنده: مهدی زرقانی - زرقان 20 ׀ تاریخ: سه شنبه 5 شهريور 1392برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد

CopyRight| 2009 , zarghan20.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com